Veelgestelde Vragen

Wat is de levertijd van de producten?

De verwachte levertijd staat aangegeven per product, het kan altijd zo zijn dat het product eerder al binnenkomt maar hou altijd voor de zekerheid rekening met de aangegeven levertijd. Het kan wel zo zijn dat er door drukte bij DHL en PostNL een kleine vertraging ontstaat, helaas kunnen wij hier niks aan doen. 

Ik heb een fout gemaakt bij het invullen van mijn gegevens, wat nu?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je een foutje maakt bij het invullen van je gegevens, en dat is vaak geen probleem zolang je maar binnen 2 uur je wijziging doorgeeft door een mailtje te sturen naar channiesstudio@gmail.com

Kan ik gewoon langskomen om mijn bestelling op te halen?

Ophalen kan alleen op afspraak, zodra jouw bestelling klaar staat ontvang je een mail zodat je een afspraak kan inplannen om de bestelling op te halen. 

Ik heb een klacht over mijn bestelling, waar kan ik dit melden? 

Helaas kan het voorkomen dat het product niet helemaal voldoet of iets gaat zoals gepland. In dat geval kan je het beste een mailtje sturen naar channiesstudio@gmail.com
Wij proberen binnen 2 dagen een antwoord terug te sturen en de beste oplossing te zoeken voor jouw klacht. 

Ik mis iets in mijn bestelling en/of verkeerd artikel ontvangen?

Wanneer je een artikel mist of een verkeerd artikel stuur dan zo snel mogelijk een mail naar channiesstudio@gmail.com
Wij proberen binnen 2 dagen antwoord terug te sturen en de missende artikelen zo snel mogelijk naar jou toe te sturen. 

Het artikel wat ik wil is uitverkocht, komt het nog op voorraad?

Channiesstudio probeert zo vaak mogelijk de producten weer bij te vullen, nou kan het zijn dat sommige artikelen een langere tijd uitverkocht blijven omdat we bijvoorbeeld bezig zijn met nieuwe kleuren voor het product, in dat geval kan je altijd een mailtje sturen naar channiesstudio@gmail.com en kan meestal het artikel gewoon voor je gemaakt worden in de kleuren die uitverkocht zijn op de webshop.